Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie i jaka jest Wasza opinia na temat McListach?

HOMER12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Od pewnego czasu przymieżamy się do stworzenia czegoś w stylu MClisty - listy serwerow mc.

Czego brakuje wam w dziesiejszych spisach serwerów?

Co mamy dodać/zmienić usunąć względem innych list?

Masz jakieś pomysły z tym związane? Śmiało napisz, przemyślimy każdą z nich :)

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

W takiej stronie w każdym serwerze powino być ip serwer nazwa ilosc online Historia Serwera krótka jakaś jakiś opisek tryb czy jest offline czy online Strona serwer sklep serwera itp.na jaka wersje i żeby Bylo jakieś top 20 serwerów pod względem ilości ludzi która gra albo coś.

Opublikowano

Możliwość dodania bannera serwera (zawsze przyciąga to troche graczy) oraz hm.... Tańsze premium bo nie zapłace 30zł za topke w mclista....

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Możliwość wstawienia grafiki jako opis ^^ oraz takie coś jak podstawowy wygląd na liście lub własny baner serwera (osoby która dodaje serwer do listy)

Opublikowano

Co myślę?

Ja myślę że są skuteczne, ale tylko jeden dzień po dodaniu serwera do listy, potem to płać albo idź w zapomnienie.

Czego mi brakuje?

Zdecydowanie mało ludzi komentuje serwery w takich spisach serwerowych, tu nie chodzi o gwiazdki, kryształki czy inne świecidełka, tylko o konstruktywną opinie ludzi którzy już grali na serwerze.

Co można dodać?

Edycje reklamy z poziomu serwera za pomocą pluginu.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Może coś takiego:

Im więcej serwer ma np sztabek złota tym wyżej jest na liście, coś w rodzaju darmowego premium, sztabke złota mógłby każdy przyznać na 3 dni np

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Serwery ktore moga byc dodawane na liste musza miec minimum 50 graczy online zeby nie bylo pelno pustych serwero oraz zeby wlasciciel serwera moglby dodawac serwer na 1 miejsce co 24 godziny aby byl bardziej wydoczny,

Opublikowano

Np żeby przy rejestrowaniu serwera na liście wpisywało się ip oraz ip wyświetlane czyli np domene żeby przez normalne ip strona pobrała czy serwer jest online ile jest osób itp ale żeby dla innych wyświetlała się sama domena. Serwer byłby mniej narażony na ataki bo znając już jego prawdziwe ip jest łatwiej przeprowadzić atak niż znając tylko domenę, Mogło by też być tak żeby w przeciwieństwie do McListy dało się zalogować do danego serwera i zmienić dane opis / ip / itp. wtedy przy np zmianie hostingu lub domeny nie traci się premium jeżeli ma się kupione lub punktów / diaxów jeżeli jest coś takiego.

Opublikowano

W takich listach denerwują mnie serwery niedziałające już od jakiegoś czasu. Dobrze by było jakby serwery, które są offline przez dłuższy czas, zostawały usuwane z listy.

Opublikowano

Możliwość oceny serwera z poziomu gry, nie wiem jak ale może się da. A to z powodu, że nie każdemu chce się oceniać serwery, a tak w grze może dostać za to jakiś profit :) W dodatku zaawansowana wyszukiwarka po wersji, typie serwera i tańsze promowanie od konkurencji: ~7-11 zł.

Opublikowano

Według nie powinni dodac inne tlo "zaktualizowac co do wygladu strone" i podzielic to na 2 czesci ze jedna lista to hosting enderchest a druga to ine hostingi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odnośnik do reklam na mpc jeśli posiadają :v Albo filmów na yt.

Ogólnie jakiś kawałek do informacji dla ich samych do wpisania by się przydał :)

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...